Rólunk mondták

A DAVID gépekkel hihetetlen gyorsan tudtam fejleszteni a gerinctartó izmaim. Néhány kezeléssel porckorong kopásból eredő fájdalmaim megszűntek.
Szabados Ágnes
műsorvezető, riporter
RTL Klub
 
Végre megtaláltam a tökéletes terápiát, ami segít.

Udvaros Dorottya
színművésznő

Kismamatorna

A kismamatorna foglalkozásokat kifejezetten állapotos hölgyek számára fejlesztettük ki a DAVID Gerincklinikán.

A kismamatorna az alábbiakban segít a leendő anyukáknak

  • KismamatornaJavítja a kismama közérzetét a terhesség alatt.
  • Megelőzi vagy megszünteti, de legalábbis nagyban csökkenti a várandósság alatt gyakori gerinc-, derék-, hát- és nyaki fájdalmakat.
  • Megkönnyíti a szülést.
  • Segít abban, hogy szülés után az újdonsült anyukák hamarabb visszanyerjék alakjukat, kondíciójukat, lelki egyensúlyukat.

A kismamatorna foglalkozások alatt kifejezetten ügyelünk a születendő gyermek biztonságára.

A gyermek biztonsága a kismamatorna alatt

A magzat biztonsága elsődleges szempont a kismamatorna alatt. Két dolog garantálja azt, hogy semmiképpen ne essék baja a születendő gyermeknek.
Egyrészt az, hogy a kismamatorna megkezdése előtt kötelező a gyógytornász konzultáció, hogy kiszűrjünk mindenféle kockázatot. A DAVID Gerincklinika gyógytornásza tüzetesen felméri a kismama testtartását, izomrövidüléseit, ízületi mobilitását, vérnyomását, vizsgálja a kórtörténetét, áttanulmányozza az orvosi leleteit.
A gyermek biztonságára a másik garancia az, hogy a kismamatorna teljes ideje alatt szakképzett gyógytornász felügyeli a kismamákat.

A kismamatorna menete

A kismamatorna a terhesség 12. hetétől ajánlott, és egészen a 37. hétig lehet végezni. A kismamatorna alkalmanként 60 percig tart; és akkor a leghatékonyabb, ha hetente legalább két alkalommal részt vesznek rajta.

A kismamatorna órák kizárólag az Apor Vilmos téri egységünkben látogathatóak. Gimnasztika kezeléseink több alkalomra szóló bérlettel és egy alkalomra szóló belépővel is igénybe vehetőek. Apor Vilmos téri klinikánkon 12 alkalmas gimnasztika bérletet válthatnak 18.000 Ft-ért, az egy alkalomra szóló belépő ára 1.800 Ft. A gimnasztika bérletek érvényessége 3 hónap és a TRX órákon kívül bármilyen csoportos gimnasztika edzésen részt vehetnek vele vendégeink azon egységünkben, ahol a bérletet megváltották.  A kismamatorna megkezdése előtt a leendő anyukának szükséges gyógytornász konzultáción részt vennie. A gyógytornász konzultáció ára 7 500 forint. A kismamatornához egészségpénztári kártyáját és SZÉP kártyáját egyaránt felhasználhatja.

Kérjük, a gyógytornász konzultáción mutassa be minden orvosi leletét, illetve várandós kiskönyvét. A kismamatorna foglalkozásokra pedig érdemes kényelmes sportruházatot hoznia.

Azt tanácsoljuk, hogy szülés után se hagyja abba a mozgást, és vegyen részt a DAVID Gerincklinika kismama tréning foglalkozásain.

Bővebb információk:

Kismama tréning
Órarendek
 

Gerincsérv | Gyógytorna | Derékfájás, hátfájás, gerincfájdalom | Porckorongsérv