Gerincgyógyászat Természetesen

A Magyarországon népbetegségnek számító, fokozott fájdalommal járó gerincbetegségek hátterében több tényező is állhat. A gerincgyógyászat alternatív, konzervatív és műtéti megoldásokat is kínál a fájdalom megszüntetésére. Az esetek többségében azonban a gerincmenti izomzat gyengesége jelenti a fő problémát, amire létezik bizonyítottan hatékony, természetes megoldás, ráadásul az Ön számára is elérhető!

 

Milyen Betegségekkel Foglalkozik a Gerincgyógyászat?

A gerincgyógyászat a gerinc különböző megbetegedéseiből, rendellenességeiből, sérüléséből és túlterheléséből eredő gyulladások és kopásos eredetű elváltozások kezelésének összefoglaló neve.

Ide tartozik többek között:

 • a porckorongsérv
 • a lumbágó
 • az isiász
 • a gerincferdülés
 • a csigolyák kopásos és gyulladásos megbetegedései
 • a balesetekből eredő sérülések
 • a különböző testrészek felé sugárzó fájdalom
 • a gerinc menti izmok merevsége

A nyaki és a háti gerinc szakaszokon, valamint a deréktáji és a keresztcsonti területen jelentkező fájdalmas elváltozások legalább a magyarok 80%-ának minden napjait keserítik meg, melynek több oka is lehet. Pl. öröklött tényezők, vagy ami még gyakoribb: a helytelen testtartás, illetve a mozgásszegény életmód, ami már serdülőkorban is megfigyelhető.

Tehát a megfelelő és célzott, preventív lépésekkel a gerincoszlop helytelen terheléséből eredő későbbi egészségügyi problémák jelentős része megelőzhető.

 

Mit Tehetünk, ha Már Megjelentek az Első Tünetek?

A gerincgyógyászat módszerei eltérőek. Ugyanakkor a legtöbb terápiás lehetőség elsősorban a tünetek kezelésére irányul.

A gerinc problémák hatékony megoldása és a fájdalom tartós megszüntetése azonban a kiváltó ok pontos felismerésében és célirányos kezelésében rejlik.

A DAVID Gerincklinikán elérhető DAVID módszer arra a tényre alapszik, mely szerint a legtöbb gerinc probléma hátterében a gerinc tartóizmainak gyengesége, illetve nem megfelelő állapota áll.

Az elmúlt évtizedek során több tízezer gerinc problémával élő páciensnél bizonyított, minden esetben a személyi állapotfelmérésre alapozott DAVID terápiás módszer lényege:

 • a gerinc menti izomzat erősítése
 • az izmok egymáshoz viszonyított ideális helyzetének és erejének visszaállítása
 • speciálisan, egyszerre egy adott izom megfelelő ideig történő erősítésével

A DAVID módszer a gerincgyógyászatban egyedülálló megoldást kínál Önnek a gerinc izomainak erősítésére, és nagy mértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy visszaállítsuk az Ön gerincoszlopának optimális fiziológiás állapotát és a gerinc mellett található izmok tartó, stabilizáló funkcióját.

Szeretne megszabadulni a kínzó hát- vagy derékfájdalmától? Itt kérhet időpontot személyi állapotfelmérésre.

 

IDŐPONTOT FOGLALOK

Jelentkezem gerinc állapotfelmérésre