Személyi Állapotfelmérés

A DAVID Gerincklinikán azon dolgozunk, hogy műtéti beavatkozás nélkül tudjunk megszüntetni vagy megelőzni olyan gerinc- és mozgásszervi panaszokat, mint a gerincfájdalom, derékfájás, hátfájás, nyaki fájdalom, gerincsérv, porckorongsérv.

Az elmúlt években a hozzánk fordulók több mint 80%-ának enyhítettük vagy megszüntettük a panaszait. Az eredményes kezelés előfeltétele a teljes körű gerinc állapotfelmérés.

A térd- vagy vállpanaszokkal küszködőknek szintén minden esetben javasoljuk a gerinc állapotfelmérést, ugyanis a gerinc állapota és a törzsizmok ereje a sikeres térd- és vállrehabilitációban is meghatározó.

 

Jelentkezem gerinc állapotfelmérésre

 

A Gerinc Objektív Állapotfelmérése

A személyi gerinc állapotfelméréssel objektív módon tudjuk meghatározni a gerinc egészségi állapotát és az Ön mozgásszervi problémáit. Ez alapján a gerinc állapotfelmérés alapján tudunk Önnek maximális hatékonyságú mozgásprogramot tervezni, illetve kizárni bármilyen gerinc- vagy más sérülés, illetve egyéb egészségügyi panasz kockázatát.
A személyi gerinc analízis során vizsgáljuk:

  • az Ön kórtörténetét,
  • a gerinc és vázrendszer állapotát,
  • a gerinc tehermentesítő izmainak állapotát,

 

Orvosi Konzultáció

Szakorvosi konzultációra azokban az esetekben van szükség, amikor a személyi gerinc állapotfelmérés során súlyosabb gerinc-, váll-, térd-, egyéb mozgásszervi, szív- és érrendszeri problémát derítenek fel terapeutáink. A szakorvosi konzultációhoz nem szükséges az Ön jelenléte, ezt gyógytornászaink végzik az Ön dokumentációi, meglévő felvételei és a személyi állapotfelmérés eredményei alapján.

Orvosi konzultáció keretében Dr. Molnár Szabolcs, ortopéd-traumatológus főorvos, Dr. Erdélyi Gábor térdspecialista ortopéd-traumatológus főorvos, Dr. Vereczkei Edit reumatológus főorvos, Dr. Jakab Gábor Vencel gerincsebész főorvos és Dr. Zubek László aneszteziológus docens segíti munkánkat. Szakorvosaink közösen állítják össze a személyre szabott kezelést gyógytornászainkkal, súlyosabb esetekben pedig további speciális vizsgálatokat írnak elő.

 

Gerinc Állapotfelmérés Egy Óra Alatt

A gerinc, teljes körű állapotfelmérése 1 órát vesz igénybe és a David tudományos módszer alapján speciálisan képzett gerincterapeuta-gyógytornász végzi. A 60 perc elteltével számszerű adatokkal rendelkezünk arról, hogy Ön milyen egészségi állapotban van, és milyen gerinc- vagy mozgásszervi problémákkal küzd. Ezeket az adatokat elemezzük, és ezzel ki tudunk zárni mindenféle egészségügyi kockázatot, illetve személyre szabott gyógytornát, gerinc terápiát vagy gerinc tréninget tudunk Önnek tervezni.

A személyi gerinc állapotfelmérés három részből áll.

  • Az első rész egy beszélgetés, amelynek során megismerjük az Ön kórtörténetét, ideértve korábbi betegségeit, baleseteit, gerinc- és egyéb panaszait, mozgásszervi-, illetve más korlátozó tényezőket. Hozott képalkotóit és leleteit megtekintjük, elemezzük.
  •  Az állapotfelmérés második részében, funkcionális teszteket, testtartáselemzést, ízületi mobilitás és izomerő méréseket végzünk, illetve vizsgáljuk az esetleges izomrövidüléseket, valamint a gerinc sajátos jellemzőit.
  • Végezetül, ismertetjük Önnel az eredményeket, javaslattal és információval szolgálunk a leghatékonyabb terápiás lehetőségekről.

 

Jelentkezem gerinc állapotfelmérésre

 

Fontos Információk a Gerinc Állapotfelmérésről

Bővebben itt olvashatja

 

Némely komolyabb betegségnél csupán szakorvosi konzultáció után tudjuk elvégezni a személyi gerinc állapotfelmérést. Ezért kérjük, jelentkezéskor gerinc- és mozgásszervi problémáin kívül sorolja fel esetleges más betegségeit is.

A gerinc teljes körű állapotfelmérése 60 percig tart, és 22 900 Forintba kerül. Kezeléseink egészségkártyával és SZÉP kártyával is igénybe vehetőek.

Kérjük, hogy sportöltözéket hozzon magával, hogy az analízis során végzett tesztek alatt kényelmesen érezze magát.

 

A Jelentkezés Módja

Kattintson a lenti gombra, és jelentkezzen gerinc analízisre! A következő oldalon elkérjük néhány adatát, illetve gerinc vagy mozgásszervi problémájának leírását. Legkésőbb két munkanapon belül pedig visszahívjuk, és időpontot egyeztetünk Önnel a gerinc teljes körű állapotfelmérésére.

Jelentkezzen személyi gerinc állapotfelmérésre, és megszüntetjük a fájdalmát, visszaadjuk Önnek a mozgás örömét!

Jelentkezem gerinc állapotfelmérésre