Gimnasztika

Gimnasztikai edzéseinket alapvetően egészséges vendégeinknek ajánljuk. A hagyományos edzőtermek és fitnesz termek helyett általában az alábbiak miatt választják a DAVID Gerincklinikát mozgáshoz, sportoláshoz:

  • A DAVID Gerincklinika vendégei egészségük károsítása nélkül mozoghatnak, ugyanis minden egyes gimnasztikai edzést szakképzett tréner vagy gyógytornász vezet.
  • Gimnasztikai edzéseink kis létszámúak, maximum 6-8 fő vesz részt ezeken az órákon.
  • A DAVID Gerincklinikánál nem csak a szakmai színvonal magas, hanem a környezet is minőségi.
  • Idősebb vendégeket is szívesen látunk.

A Gimnasztikai Edzések Fajtái

A DAVID gerinc módszertan elveit alkalmazó gerinctorna edzések célja, hogy megelőzzük a gerincpanaszok kialakulását. Mivel több, mint 20 év elméleti és gyakorlati tapasztalatát sűrítettük a gimnasztikai gerinctorna edzésekbe, leginkább ezt a mozgásformát ajánljuk azoknak a vendégeinknek, akik gimnasztikai gyakorlatokat végeznének.

A pilatesben ötvöződik a tai-chi, a jóga, a helyes légzés és a relaxáció. Minden korú és nemű egészséges vendégünknek tudjuk ajánlani, akik a kevésbé dinamikus mozgást kedvelik.

A stretching foglalkozások nyújtó és relaxációs gimnasztikai gyakorlatainak célja a hajlékony test és a kevesebb stressz.

A TRX edzés során egy felfüggesztett heveder-rendszer segítségével célzottan erősíthetőek a törzs és a mélyhát izmok, szisztematikusan fejleszthető a test valamennyi izomcsoportja, a pulzus felpörgetésével pedig rengeteg kalória ég el, miközben javul az állóképességünk is.

Az alakformáló gimnasztikai edzéseken hagyományos fitnesz eszközökkel és valóban könnyű gyakorlatokkal teszünk a jó alakért és az általános fittségért.

A kismamatorna várandós hölgyeknek ajánlott, a kismamatorna ugyanis számos jótékony hatással van a leendő édesanya egészségi állapotára. Az órák tervezésénél és levezetésénél különös figyelmet szentelünk annak, hogy a születendő gyermek is biztonságban legyen.

A dinamikus jógát bármilyen edzettségi szinten elkezdhetjük. A gyakorlatok a klasszikus jóga elemeire épülnek kiegészítve  gerinctorna és pilates elemekkel. A dinamikus jóga gyakorlása  fejleszti a hajlékonyságot, nyújtja a megrövidült izmokat, karbantartja a gerincet és kifejezetten alkalmas az ülőmunkából adódó gerincpanaszok gyógyítására.

A gimnasztikai edzéseket minden esetben szakképzett gyógytornász vagy tréner felügyeli.

Szabadon Választható Gimnasztikai Gerinctorna Edzések

A gimnasztikai órák – a terápiás és tréning programmal ellentétben – nem egymásra épülő foglalkozásokból állnak, hanem többé-kevésbé hasonló nehézségű gimnasztikai edzésekből. Ennek megfelelően vendégeink teljesen szabadon döntik el, hogy melyik edzésre és mikor járnak. Ez alól a TRX edzések képeznek kivételt, melyek kizárólag 10 alkalmas TRX bérlettel, előzetes bejelentkezés alapján látogathatóak.

A gimnasztikai edzéseket kis csoportban tartjuk, rendszerint 6-8 fő részvételével – ami természetesen változhat, ha vendégeink éppen úgy döntenek, hogy többen vagy kevesebben jönnek aznap.

A DAVID Gerincklinika gimnasztikai bérlete 3 hónapig érvényes, és a bérlettel –a TRX edzések kivételével- bármely csoportos gimnasztikai edzésen részt lehet venni. A bérlet ára 18 000 forint. Alkalmi belépőt ugyancsak válthatnak vendégeink, ez 1 800 forintba kerül. A TRX edzésnél az első próbafoglalkozás ára 2000 Ft. Ezt követően kizárólag 10 alkalmas TRX bérlet megvásárlásával lehet részt venni a TRX edzéseken. A 10 alkalmas TRX bérlet 4 hónapig érvényes, ára 18.000 Ft. A csoportos gimnasztika órákért egészségkártyával és SZÉP kártyával (Széchenyi Pihenő Kártyával) is fizethet.

A csoportos gimnasztikai edzések előre meghirdetett időpontban vannak. Bejelentkezés csak a TRX edzésen való részvételhez kötelező.

A gimnasztikai edzések iránt érdeklődőknek mindig azt tanácsoljuk, hogy az órák látogatása előtt vegyenek részt személyi gerinc állapotfelmérésen. A személyi gerinc állapotfelmérés segítségével ugyanis pontos képet tudunk kapni az Ön kiinduló egészségi állapotáról, és meg tudjuk állapítani, vannak-e olyan gerinc-, mozgásszervi, szív- és érrendszeri problémái, amelyek miatt nem javallott bármely gimnasztikai edzés. Ha a személyi gerinc állapotfelmérés komolyabb problémát tár fel, gimnasztikai edzések helyett személyre szabott terápiát vagy tréninget javaslunk.

Bővebb információk: