fbpx

Kismamatorna

A kismamatorna foglalkozásokat kifejezetten állapotos hölgyek számára fejlesztettük ki a DAVID Gerincklinikán. A kismamatorna foglalkozások alatt kifejezetten ügyelünk a születendő gyermek biztonságára.

 

A Kismamatorna az Alábbiakban Segít a Leendő Anyukáknak

  • Javítja a kismama közérzetét a terhesség alatt.
  • Megelőzi vagy megszünteti, de legalábbis nagyban csökkenti a várandósság alatt gyakori gerinc-, derék-, hát- és nyaki fájdalmakat.
  • Megkönnyíti a szülést.
  • Segít abban, hogy szülés után az újdonsült anyukák hamarabb visszanyerjék alakjukat, kondíciójukat, lelki egyensúlyukat.

 

A Gyermek Biztonsága a Kismamatorna Alatt

A magzat biztonsága elsődleges szempont a kismamatorna alatt. Két dolog garantálja azt, hogy semmiképpen ne essék baja a születendő gyermeknek.

Egyrészt az, hogy a kismamatorna megkezdése előtt kötelező a gyógytornász konzultáció, hogy kiszűrjünk mindenféle kockázatot. A DAVID Gerincklinika gyógytornásza tüzetesen felméri a kismama testtartását, izomrövidüléseit, ízületi mobilitását, vérnyomását, vizsgálja a kórtörténetét, áttanulmányozza az orvosi leleteit.

A másik garancia a gyermek biztonságára az, hogy a kismamatorna teljes ideje alatt szakképzett gyógytornász felügyeli a kismamákat.

 

A Kismamatorna Menete és Ára

A kismamatorna a terhesség 12. hetétől ajánlott, és egészen a 37. hétig lehet végezni. A kismamatorna alkalmanként 60 percig tart; és akkor a leghatékonyabb, ha hetente legalább két alkalommal részt vesznek rajta.

Kismama tornaóráink több alkalomra szóló bérlettel és egy alkalomra szóló belépővel is igénybe vehetők. Az Apor Vilmos téri klinikánkon 12 alkalmas torna bérletet 18 000 Ft-ért, egy alkalomra szóló belépőt pedig 1 800 Ft-ért válthatnak. A bérletek 3 hónapig használhatók fel, és a TRX órákon kívül bármilyen csoportos gimnasztika órára érvényesek abban az egységünkben, ahol a bérletet megváltották.  A kismamatorna megkezdése előtt a leendő anyukának szükséges gyógytornász konzultáción részt vennie; a gyógytornász konzultáció ára 9 000 forint. A kismamatornához egészségpénztári kártyáját és SZÉP kártyáját egyaránt felhasználhatja.

Kérjük, a gyógytornász konzultáción mutassa be minden orvosi leletét, illetve várandós kiskönyvét. A kismamatorna foglalkozásokra pedig érdemes kényelmes sportruházatot hoznia.

Azt tanácsoljuk, hogy szülés után se hagyja abba a mozgást, és vegyen részt a DAVID Gerincklinika más egyéni vagy csoportos foglalkozásain.

 

Bővebb információk: