fbpx

Pilates

A pilates gondolata abból a felismerésből indult ki a 20. század elején, hogy a hátfájás, gerincfájdalom és általában a betegségek hátterében legtöbbször a helytelen testtartás és a nem megfelelő légzés áll. Ennek megfelelően a pilatesben komoly szerepet kap a jóga és a tai-chi öröksége, ezen belül is főként a helyes légzés és a relaxáció.

A Pilates Minden Egészséges Embernek Ajánlott

A pilates többek között az alábbiakban segít:

  • Átmozgatja, szálkássá, feszessé teszi a teljes izomzatot; kifejezetten jó alakot eredményez.
  • Segítségével alacsonyabb lesz a sportsérülések valószínűsége.
  • Jótékonyan hat kisebb gerinc- és ízületi panaszokra.
  • Segítségével eredményesen  előzhető meg a hátfájás és más gerincfájdalom.
  • Nagyban oldja a stresszt.

 

A Pilates Órák Árai

Egy pilates óra 60 percig tart. A foglalkozásokat a DAVID Gerincklinika szakképzett trénerei vezetik; egy pilates órán legtöbbször 6-8 fő vesz részt.

Gimnasztika óráink több alkalomra szóló bérlettel és egy alkalomra szóló belépővel is igénybe vehetőek. Thököly úti egységünkben 10 alkalmas gimnasztika bérlet 16 000 Ft-os áron, az egy alkalomra szóló belépő 1 800 Ft-ért kapható. Az Apor Vilmos téri klinikánkon 12 alkalmas gimnasztika bérletet 18 000 Ft-ért válthatnak, egy alkalomra szóló belépőt 1 800 Ft-ért. A gimnasztika bérletek érvényessége 3 hónap, és – a TRX órákon kívül –  bármilyen csoportos gimnasztika órákon részt vehetnek vele abban az egységünkben, ahol a bérletet megváltották. A gimnasztika órákat egészségpénztári kártyával és SZÉP kártyával is fizethetik.

Érdemes a pilates edzés előtt igénybe venni a DAVID Gerincklinika személyi gerinc állapotfelmérés szolgáltatását, ugyanis ez alapján tudunk kizárni mindenféle rejtett egészségügyi kockázatot.

 

Bővebb információk: