Masszázs

A DAVID Gerincklinikán gyógymasszázst, valamint svéd-, frissítő- és frissítő sportmasszázst kínálunk vendégeinknek. A különböző masszázstechnikák célja a hátfájdalom, derékfájás és más, fájdalommal járó panaszok megszüntetése.  Masszázsainkat igénybe veheti egészségkártyájával és SZÉP kártyájával is.

 

Gyógymasszázs

 

A gyógymasszázs általában orvosi utasításra végzett gyógyító jellegű masszázs. Alapja a svédmasszázs, ezért a nyugati típusú masszázs irányzatok közé tartozik. A gyógymasszázs a problémás, nem teljes értékűen működő testrészekre koncentrál. A kezelések hatékonyan alkalmazhatóak ortopédiai panaszok csökkentésére, izomgörcsök enyhítésére, stressz okozta problémák megszüntetésére.

 

A gyógymasszázs kezelés menete

 

A kezelés a beteg állapotának felmérésével, korábbi orvosi leleteinek megismerésével kezdődik. A gyógymasszőr a beteg vizsgálata során figyelembe veszi testtartását, annak szimmetriáját, mozgását. A külső jeleket megfigyelve, a masszázs elkezdése előtt érintéssel is felméri a beteg állapotát. Az izomrostok felépítését megfigyelve, az ízületekben meglévő ízületi szögek elváltozásait, csavarodásait, tengely ferdüléseit felmérve kezdi el a gyógymasszőr a kezelést, melynek során a svédmasszázsból ismert fogásokat alkalmazza: simítást, dörzsölést, gyúrást vagy vibrációt. A kezelések időtartama és gyakorisága a panaszok erősségétől függ.

 

A gyógymasszázs kezelések eredményeként:

 • az izomszövetek feszes kötegében a megerőltetés és túlterheltség miatt kialakuló, kisugárzó fájdalmat okozó úgynevezett trigger pontok elernyednek, ellazulnak, a beteg fájdalma csökken,
 • enyhülnek az izomgörcsök, húzódásos panaszok, a váll-, nyak- és hátfájás, valamint az egyéb ortopédiai problémák,
 • ellazulnak az izmok, javul az anyagcsere, a vérkeringés és az immunrendszer működése,
 • fokozódik az agyban az endorfin termelése,
 • az izmok ellazítása révén csökken a stresszből eredő fejfájás és az alvászavarok is enyhülnek.

A gyógymasszázs kezelés 60 perces, ára 10 900 forint. 5 alkalmas bérlet vásárlása esetén egy kezelés ára 10 200 forint.

Svéd masszázs

A svéd masszázs minden európai masszázs kiindulópontja.

A svéd masszázs pozitív hatásai:

 

 • Kezeli, illetve megszünteti a mozgásszervi és ízületi panaszokat. Különösképpen alkalmas a gerincfájdalom, hátfájás, derékfájás, nyaki és végtagfájdalmak kezelésére.
 • Lazítja a letapadt vagy kötött izmokat.
 • Élénkíti a vérkeringést, ezáltal fokozza a méregtelenítést.
 • Hozzájárul a stressz káros hatásainak kezeléséhez.
 • Segít az egészség és életerő megőrzésében.
 • Feszesebbé teszi a bőrt.

Egy svéd masszázs kezelés 60 perces, ára 12 000 forint. 5 alkalmas svéd masszázs bérlet vásárlása esetén egy kezelés ára 11 200 forint.

A DAVID Gerincklinika vendégei a svéd masszázst önmagában, illetve gerinc terápia és gerinc tréning kezelések kiegészítéseként szintén igénybe vehetik. A svéd masszázs ugyancsak alkalmazható edzések előtti bemelegítésre és izomlazításra.

 

Frissítő masszázs

A DAVID Gerincklinikán a frissítő masszázs célja kifejezetten az, hogy vendégeink könnyebben küzdjenek meg a mindennapos stressz következményeivel.

A frissítő masszázs eredményeként:

 • Oldódik a feszültség, megnyugszik az idegrendszer.
 • Helyreáll a normális vérkeringés és vérnyomás.
 • Megszűnnek vagy enyhülnek az alvási nehézségek.
 • Növekszik az izmok rugalmassága és teljesítőképessége.
 • Szépül a bőr.

A frissítő masszázs mind önállóan, mind gerinc terápia, gerinc tréning vagy gimnasztikai edzések mellett hasznos.

Egy frissítő masszázs kezelés 60 percig tart, és 10 900 forintba kerül. 5 alkalmas bérlet vásárlása esetén egy frissítő masszázs kezelés ára 10 200 forint.

 

Frissítő sportmasszázs

A frissítő sportmasszázs alapja a svéd masszázs, de annál erőteljesebb, intenzívebb, ezáltal jobban hat a mélyizomzatra. Ez a leghatékonyabb masszázstechnika merev, görcsös, letapadt izmok fellazítására.

A frissítő sportmasszázst elsősorban sportolóknak ajánljuk – akár bemelegítésként, akár sportolás utáni lazításként. Emellett még a kifejezetten mozgásszegény életmódot folytatóknak is ajánlott, mert az ő izomzatuk szélsőségesen merev.

Egy frissítő sportmasszázs kezelés 60 perces, és 10 900 forintba kerül. A frissítő sportmasszázs 5 alkalmas bérlettel is igénybe vehető, ekkor egy kezelés ára 10 200 forint.

Bővebb információk: