McKenzie Terápia

A McKenzie terápia egy olyan speciális mechanikai vizsgálat és kezelési eljárás, amelyet kifejezetten porckorong problémák, gerincproblémák, derékfájás és hátfájás kezelésére fejlesztettek ki, és a panaszok akut jelentkezését követő 6 hétben alkalmazunk. A terápia fontos eleme, hogy az egyénre szabott McKenzie gyakorlatokat a gyógytornász-fizioterapeuta által meghatározott gyakorisággal és ismétlésszámmal otthon vagy munkahelyen is végezni kell. A McKenzie terápia célja a hátfájás és egyéb fájdalmak csökkentése.

A McKenzie gyakorlatok az alábbi esetekben alkalmazhatók eredményesen:

  • aszimmetrikus háti, nyaki, ágyéki kisugárzó vagy helyi fájdalom esetén, illetve
  • szimmetrikus háti, nyaki, ágyéki kisugárzó vagy helyi fájdalom esetén.

 

 A McKenzie Gyakorlatok

Az első kezelés az ún. McKenzie teszt, melynek során egy DAVID gyógytornász tüzetesen megvizsgálja, milyen testhelyzetek és milyen irányú mozdulatok növelik vagy csökkentik a fájdalomérzetet, kisugárzó panaszt. Szakemberünk a részletes vizsgálat eredményei alapján állítja össze a személyre szabott McKenzie gyakorlatok listáját. A hátfájás és más gerincfájdalom hatékony kezelése érdekében a McKenzie gyakorlatokat a panaszosnak otthon is szükséges végeznie.

A McKenzie Terápia Részletei

A porckorong probléma okozta hátfájás, derékfájás kezelésére szolgáló McKenzie terápiát a DAVID Gerincklinika szakképzett gyógytornász-fizioterapeuta vezetésével történik.

A McKenzie gyakorlatok végzésének időtartama 60 perc, ára 13 000 forint. A McKenzie terápia, többi kezelésünkhöz hasonlóan, igénybe vehető egészségkártyával és SZÉP kártyával is.

A McKenzie terápia megkezdése előtt vendégeinknek szükséges elvégeznie a DAVID Gerincklinika személyi gerinc állapotfelmérését, amely pontosan megmutatja a gerinc jelenlegi állapotát.

Bővebb információk: