DAVID Gépek

A DAVID Gerincklinikán nyújtott egyedi szolgáltatásaink eszközei a DAVID terápiás gépek.

 

Tudományos Módszer Alapján Felépített Gépek

 
A David terápiás gépek attól különlegesek, hogy tökéletesen célzottan és izoláltan tudják erősíteni az egyes izmokat a gerinctorna gyakorlatok végzése közben.

Az egyedi fejlesztésű, ún. hip-lock rendszer rögzíti a medencét úgy, hogy a gyakorlatok végrehajtásakor csak a célzott izomcsoport tud erőt kifejteni. Ez azt jelenti, hogy az erőgépeket úgy lehet beállítani, hogy a gerinctorna gyakorlatok segítségével kizárólag egy-egy izomcsoportot mozgassanak meg gerincterápia közben.

Gerinctorna Gyakorlatok és Hát Edzés az Ízületek Kímélésével

A DAVID gépek másik különlegessége, hogy gondoskodnak arról, hogy a gerincet és az ízületeket a lehető legkisebb terhelés érje  gerinc gyakorlatok közben. A gépekbe szerelt ún. CAM erőátviteli rendszer lényegében speciális elliptikus tárcsákból áll. Ezek az elliptikus tárcsák teszik lehetővé, hogy a gerinctorna gyakorlatok kezdeti és végpozíciójában – amikor legsérülékenyebb az ízület – minimális legyen a terhelés. Ezzel a módszerrel tehát az erőterhelés és ezzel együtt az izmok fejlődése a lehető legnagyobb, az ízületek igénybevétele pedig a lehető legkisebb.

Klinikáinkon a DAVID gépek legújabb, csúcstechnológiát képviselő típusait is alkalmazzuk, melyek számítógépes terminálokkal vannak felszerelve. A terminálok felhasználóbarát grafikus felülete iránymutatást, motivációt és azonnali visszajelzést ad a páciensek részére a gerinctorna gyakorlatok közben. A terapeuták és orvosok számára pedig azonnali eredményeket és értékelést nyújt a páciensekről, így a legfrissebb adatok alapján tudják ellenőrizni, kontrollálni a terápia folyamatát.

A DAVID Generation Line sorozathoz tartozó gépeink a gyakorlatok megkezdése előtt automatikusan hozzáigazítják a páciens testéhez, állapotához paramétereiket, amivel kényelmessé, biztonságossá, hatékonnyá válik a mozgás. Emellett szenzoraikkal folyamatosan követik, ellenőrzik és szükség esetén korrigálják a beteg által végzett mozgások ritmusát és kivitelezését az izomzatok megfelelő és biztonságos fejlesztése érdekében.

 

Mérés és Fejlesztés

A DAVID gépeket két célból használjuk: egyrészt tökéletesen alkalmasak arra, hogy a személyi gerinc állapotfelmérés keretében pontos méréseket végezzünk rajtuk; másrészt szintén ezeken a gépeken zajlik az izmok precíz és hatékony fejlesztése.

 

Bővebb információk: